Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A budete tedy v hodinách stejně vykládat i Marxismus-leninismus?

budete tam mít lekce nacionálního socialismu?

budete vykládat Satanismus?

Mimochodem dle sčítání lidu je v téhle republice víc Rytířů Jedi (já osobně budu tedy do příštího sčítání lidu psát Sith Lord) než muslimů... budete též vykládat jejich ideologii?

či obětujete si s dětmi ve třídě Berana Apolonovi a nebo Odinovi? (oboje je víc historicky spjatá víra s Evropou než islám) - a jsem zvědav zda muslimské děti a rodiče tuto výuku budou tolerovat...

buď mluvte ve škole o všech náboženstvích rovnoměrně a se vším všudy...

(žvásty že popravy islámského státu nemají s islámem nic společného a děti a to mají čas než vyrostou jsou ekvivalentní kecům že koncetráky nemají nic společného s nacismem) Jestli ukazujete "hezké" stránky islámu tak je třeba ukázat i "hezké" stránky nacionálního socialismu... a děti holt popravami nedeprimujte dokud nevyrostou.

Můj názor je že školy by měli být zcela apolitické, zcela deideologizované a měli by sloužit jenom a pouze k předávání informací bez jakékoliv snahy o jakoukoliv názorovou propagaci a ideologické působení.

(a ano to by se mělo týkat všech ideologií - víra v "nadpřirozené všemocné strašidlo" (tedy "Boha" či "Alláha") je zcela ekvivalentní ve víru v "Dialektiku dějin" a nebo "Nadřazenost nordické rasy")

Školství máme ze zákona apolitizované a jakýkoliv projev a nebo propagace politických názorů a symbolů ve školství je zakázána. Chce to jenom tento zákon rozšířit na náboženství a ideologie. (A to včetně ideologie "lidských práv a humanismu" - ani to nemá ve školách co dělat)

2 1
možnosti
Foto

Dcera měla na gymplu nepovinný předmět náboženství. V tomto předmětu probrali všechna náboženství, co jsou. Dnes ji nikdo nemůže opít rohlíkem, že islám je mírumlovné náboženství. Přitm výka křesťanství z ní věřící neudělala.

2 0
možnosti
Foto

Učit o islámu (předpokládám, že to bylo myšleno takto, a neučit praktikovat islám) se, myslím, má učit stejně jako o kterémkoli jiném náboženství.Fakta bez nějakého citového zabarvení a bez ohledu na současnou situaci. Učit ohistorických souvislostech a dopadech ideologií na společnost v minulosti jeproblematičtější, ale nějaký neutrální a věcný výklad existuje.  Učit o témže v kontextu současné situace,je velký problém, protože nejen současná politická reprezentace je rozštěpena,ale i odborná veřejnost a různé autority mají často radikálně odlišné vnímánízmíněné problematiky.  Jak to prezentovatdětem? Poskytnout ověřená fakta a normálně říci, že se názory politiků iodborníků různí a teprve s časovým odstupem bude možné je nějak vyhodnocovat.

7 0
možnosti
AT

Vy jako pedagog nemáte děti UČIT ISLÁM, možná jen O ISLÁMU ... Jako pedagog byste měla umět formulovat PŘESNĚ ;-);-D

7 0
možnosti
MM

Jak učit o islámu? Jednoduše. Pozvat si do třídy nějakého konvičkovce, a ten to dětem vysvětlí. Pak bude na sociálních sítích klid :-) ..Ale vážně. Za mě máte karmu. Znalosti Čechů o kořenech vlastní kultury a Západní civilizace jsou bohužel tristní. Strach z islámu a uprchlíků, je umocněn nejistotou ohledně vlastní identity.

4 7
možnosti
LV

L65i50b65o52r 56V37a13n54ě11k

9. 11. 2015 13:33

Co Vy víte o "konvičkovcích" kromě toho co o nich pindají media?

7 1
možnosti
AT

Jak učit islám? Na českých školách NEUČIT a pokud máte na mysli téma výuky O islámu, tak říkat vždy pro i proti a ne sluníčkovsky řečnit o tom, jak je to neškodné náboženství míru a vyzdvihovat jen klady (i když já mám dojem, že v tomto náboženský žádné klady ani nejsou)¨...

11 1
možnosti
VV

Jak učit islám? Jednoduše - nijak. Co máte co ve škole učit islám?! Když už, tak něco o islámu!

15 0
možnosti
MP

Vážená, vždyť Vy se neumíte ani přesně vyjadřovat. Učit islámu ani jinému náboženství se ve státním školách nesmí, pokud k tomu není vyhrazena zvláštní hodina, kterou žáci navštěvují výhradně se souhlasem rodičů.

Vy to zaměňujete s výrazem "učit o islámu", což je něco jiného. Informovanou výuku si ovšem představuji jinak, než předvedla dotyčná učitelka.

16 0
možnosti
JF

J58a73n 67F78r44o84l29í34k

9. 11. 2015 12:53

Ten problém ovšem nevznikl při výuce o islámu ani oblečením učitelky do toho hábitu. Problém vznikl tím, že někdo ze školy (možná sama učitelka) dal (a) na facebook tyto fotky s kusou informací, že je to z výuky islámu. Bez kontextu skutečného obrazu to rodiče oprávněně naštvalo a já bych tu slepici ze školství vyloučil. Vzdělaný člověk musí vědět, že exhibovat na netu není zas tak nevinná hra. Učitel je osoba s výsadním postavením ovlivňující naše děti a vnuky a měl by mít i určitou míru zodpovědnosti. To, že si většina z rodičů výuku sluníčkových ideí nepřeje by měl respektovat.

11 1
možnosti
Foto

Ten problém vznikl tím, že se toho chytli extremisti a "dělají z komára velblouda"-ničím jiným

Samotná názorná výuka problémem není-problémem je ta hysterie kolem.

1 18
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Absolventka Pedagogické fakulty OU a certifikovaná koučka. Vždy pracovala s lidmi - ať už s dospělými během svého managerského působení ve výzkumné agentuře a nebo s dětmi jako učitelka základní školy. V současné době se věnuje své poradenské praxi (učení, rodičovství, výchova, kariérní a osobnostní růst, vztahy, komunikace), působí také jako firemní kouč. Autorsky přispívá do Rodiny a školy a odborně spolupracuje s redakcí časopisu Maminka.

web: http://www.koucink-uceni-seberozvoj.cz

Seznam rubrik